Menu
Dnes má meniny: Izabela Zajtra: Radúz

Kačka s medom a jablkami Doporučený

Potrebujeme: 1 ks kačica, 2 ks väčšie jablko, 2 ks med, soľ, rasca

Postup: Umytú a osušenú kačku dobre osolíme z vrchu aj z vnútra. Podobne postupujeme aj s rascou. Necháme 30 minút odpočinúť pri izbovej teplote. Rúru rozohrejeme na 180 °C a pripravíme si pekáč tak, že ho vymastíme olejom a na dno rozložíme jedno jabĺčko nakrájané na asi 1 centimeter hrubé kolieska. Druhé jabĺčko nakrájané na štvrtiny vložíme do vnútra kačky a pridáme aj dve lyžice medu. Kačku položíme prsiami nahor na jablkové kolieska, podlejeme, prikryjeme (pokrievkou či alobalom) a pečieme zhruba 2 a ž 2,5 hodiny v závislosti od veľkosti kačky. Pol hodinu potom ešte dopekáme nezakrytú a občasne polievame výpekom. Podávame s varenými zemiakmi či lokšami. Nič nepokazíme ani dusenou sladkou kapustou.

Napíšte komentár

návrat hore

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.