Menu
Dnes má meniny: Izabela Zajtra: Radúz

Jablkový koláč s makom Doporučený

POTREBUJEME: 6 ks vajce, 200 ml olej, 200 ml voda, 300 g hladká múka, 1 balíček kypriaci prášok do pečiva, 300 g práškový cukor, 150 g mletý mak, 1 kg jablká, 150 g kryštálový cukor, 1 balíček vanilkový cukor, 1 balíček škoricový cukor

POSTUP: Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Vložíme ich do hrnca s vodou a približne 5 minút povaríme. Odkvapkáme jablká a zmiešame s vanilkovým, kryštálovým a škoricovým cukrom. Žĺtky vymiešame, prilejeme olej a vodu. Ku koncu pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, makom a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Jablká rozložíme na vymastený a múkou vysypaný plech a zalejeme ich pripraveným cestom. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 30 minút.

Napíšte komentár

návrat hore

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.